TESTZONE | Rocky

Ervaar ‘Rocky’, een sculpturale performance installatie op het Almeerderstrand van maker Liza Houben in samenwerking met choreograaf Niek Vanoosterweyck geïnspireerd op de balts en paaigronden.

Maker Liza Houben en choreograaf Niek Vanoosterweyck werken aan Rocky een sculpturale performance installatie op het Almeerderstrand die geïnspireerd is op de balts en de bronstijd. Beide fenomenen omvatten expressieve gedragingen van dieren die verbonden zijn aan de voortplanting. Deze rituele gedragingen intrigeren ons, ze kennen namelijk verschillende functies binnen de evolutie. Van vissen naar vogels tot aan zoogdieren vinden we dit terug. Dit gedrag is verwaterd bij de mens. Met de voorstelling wordt een tussenvorm gecreëerd die bijdraagt aan het benaderen van een toekomstige partner en geweldloze interactie stimuleert.

Praktische Informatie
Wanneer: 4 juni van 14.00 – 15.00 uur.
Waar: Atelier StrandLAB, IJmeerdijk 1B in Almere.
Wil jij erbij zijn? Klik dan op het een tijdslot om jouw ticket te reserveren: 13.15-13.35 uur – 15.05-15.25 uur – 19.00-19.20 uur.

Over Liza en Niek
Liza Houben studeerde in 2020 af aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag. Ze maakt voornamelijk performance installaties rond de thema’s transhumanisme biologische levenscycli, reproductie (het vermogen om te creëren) en speculatieve wetenschap(-fictie) met een duidelijke feministische inslag. Sculptuur is voor haar een verhaal in materie op te slaan.

Niek Vanoosterweyck studeerde in 2020 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Zijn eigen werk richt zich op de symbiose van techniek en lichaam. Hij is als choreograaf en medemaker betrokken bij de performance installatie van Liza Houben.

Credits
Maker – Liza Houben
Performers en choreografie – Niek Vanoosterweyck, Adam Russell-Jones
Geluidsontwerp – BBSS, Joon Kwak
Styling – Charlotte Buchal
Productie – Niek Vanoosterweyck
Mogelijk gemaakt door  StrandLAB en NORMA Fonds

04/06/2023

14:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.