The Future of Pooper Scoopers

De eerste week van april is het International Pooper Scooper Week, een uitgelezen kans voor een workshop over een creatieve omgang met hondenpoep. Eva en Yaniv zijn een verzameling begonnen van plastic hondenpoepzakjes en onderzoeken of ze samen met hondenbezitters uit de omgeving nieuwe tools kunnen ontwerpen die minstens zo praktisch zijn. Doe mee en ga samen creatief aan de slag!

Heb je een hond en vind je dat hondenpoepzakjes wel wat creatiever kunnen? Kom ze dan ontwerpen met kunstenaarsduo Eva & Yaniv en bedenk samen andere originele oplossingen voor (het opruimen van) hondenpoep. Ook ga je tijdens deze middag onderzoeken wat de relatie is tussen jou en jouw hond én de omgeving waarin je dagelijks samen wandelt.

Eva en Yaniv nodigen hondenbezitters uit om op vrijdag 7 april naar StrandLAB te komen voor een creatieve middag waarin we ook stilstaan bij de relatie tussen mens/huisdier en mens/wilde dieren. Ze willen jullie als hondeneigenaars beter leren kennen, want jullie zijn er altijd! De wandelaars die door weer en wind te vinden zijn bij het IJmeer.

Praktische informatie

Waar: in het atelier van StrandLAB
Wanneer: vrijdag 7 april van 15.00 tot 17.00 uur
Deelname is gratis. Meld je even wel aan via Eventbrite, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Over Eva en Yaniv

Yaniv Schwartz & Eva van der Zand zijn een kunst- en designduo. Eva heeft een achtergrond in vredes- en conflictstudies waarbinnen ze zich toelegde op ecologie en waterconflicten. Daarna studeerde ze aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze voltooide haar studie met een specialisatie in glas, een materiaal dat eindeloos kan worden gerecycled. Ze is gefascineerd door lucht, vloeibaarheid en transparantie. Yaniv richt zich op bomen en houtbewerking en heeft een achtergrond in architectuur. Dat ze zich bij StrandLAB richten op hondeneigenaren en hondenpoep is niet zomaar. Ze zorgen sinds een paar jaar voor een voormalige straathond. Het leven met dit dier beïnvloedt hun manier van denken en leven. Ze denken hierdoor vaak na over de relatie tussen mensen, wilde dieren, huisdieren en hoe we ruimte aan ze geven in het landschap.

07/04/2023

15:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.