Workshop | Jij als ontwerper

Kunstenaar en ontwerper Iris Veentjer neemt je tijdens haar eerste workshop ‘In de voeten van de ontwerper’ mee in haar perspectief op het Almeerderstrand. Als resident bij StrandLAB nodigt ze jou uit om haar te komen helpen bij het vastleggen van het gebied rondom het atelier van StrandLAB in een kleurloos ontwerp. Dit gezamenlijke ontwerp zal worden gebruikt om het landschap te verbeelden in een wollen wandkleed dat Iris gaat creëren.

Iris werkt tijdens haar residentie bij StrandLAB aan een wandkleed gemaakt van wol afkomstig van lokale Almeerse schapen. Dit wandkleed krijgt een vaste plek bij StrandLAB en zal zichtbaar zijn voor het publiek. De vervolgworkshop ‘Kleuren’ vindt plaats op 23 juli. Tijdens deze workshop ontdek je welke kleuren er gemaakt kunnen worden van natuurlijke materialen die in de directe omgeving groeien en bloeien. Op deze manier krijgt het ontwerp letterlijk kleur. Wil je meer informatie over de workshop van 23 juli? Lees dan snel verder en schrijf je in via deze pagina.

Praktische informatie
Waar: in het atelier van StrandLAB, IJmeerdijk 1b in Almere.
Wanneer: 16 juli van 14:00 tot 16:00 uur
Aanmelden: Deelname is gratis. Meld je wel even aan via ons ticketsysteem, want het aantal beschikbare plekken is beperkt.
Extraatje: Deze workshop is inclusief gratis thee en koffie.

Meer over Iris
Iris Veentjer is eigenaar van ontwerpstudio Studio i Focus. Dit is een ontwerpstudio voor materiaalonderzoek en experimenteel en conceptueel ontwerp. Ze gebruikt design als hulpmiddel om nieuwe perspectieven vorm te geven.

Iris studeerde af als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze houdt zich bezig met freelance projecten voor verschillende bedrijven en instellingen, maar zet ook haar onderzoek voort in zelf geïnitieerde ontwerpprojecten zoals ‘Bakkie Trots’ en project ‘RietGoed’. Zo biedt ze niet alleen een mooi product aan, maar levert ze ook een bijdrage aan maatschappelijke discussies over duurzaamheid, klimaatverandering, sociaal bewustzijn en regeneratief werken.

19/07/2023

14:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.