Workshop | Kleuren

Tijdens de workshop ‘Kleuren’ neemt kunstenaar en ontwerper Iris Veentjer je samen met vrijwilligster Gerda mee in de wereld van het natuurlijk kleurproces. Je gaat nu samen met de andere deelnemers en de maker samen een volgende stap zetten op het werk dat een week eerder tot stand is gekomen tijdens de workshop ‘In de voeten van de ontwerper’. Het ontwerp is af, maar nu is het tijd geworden om kleuren toe te voegen. De kleuren worden gemaakt van de aanwezige lokale planten die op het Almeerderstrand groeien en bloeien. 

Iris werkt tijdens haar residentie bij StrandLAB aan een wandkleed gemaakt van wol van lokale Almeerse schapen. Dit wandkleed zal een vaste plek krijgen bij StrandLAB en zichtbaar zijn voor publiek. Het wandkleed wordt daarmee onderdeel van de StrandLAB-collectie. 

Praktische informatie
Waar: in het atelier van StrandLAB, IJmeerdijk 1b in Almere.
Wanneer: 23  juli van 11:00 tot 16:00 uur.
Aanmelden: Deelname is gratis. Meld je wel even aan via Stager, want het aantal beschikbare plekken (6) is beperkt.
Let op: Deze workshop is inclusief thee en koffie, maar vergeet niet om jouw eigen lunch mee te nemen.

Meer over Iris
Iris Veentjer is eigenaar van ontwerpstudio Studio i Focus. Dit is een ontwerpstudio voor materiaalonderzoek en experimenteel en conceptueel ontwerp. Ze gebruikt design als hulpmiddel om nieuwe perspectieven vorm te geven.

Iris studeerde af als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze houdt zich bezig met freelance projecten voor verschillende bedrijven en instellingen, maar zet ook haar onderzoek voort in zelf geïnitieerde ontwerpprojecten zoals ‘Bakkie Trots’ en project ‘RietGoed’. Zo biedt ze niet alleen een mooi product aan, maar levert ze ook een bijdrage aan maatschappelijke discussies over duurzaamheid, klimaatverandering, sociaal bewustzijn en regeneratief werken.

23/07/2023

11:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.