Workshop | Om-schrijven

Woon je in Almere Poort/Duin en heb je een mening over wat er wel/niet goed is aan de buurt? Wil je input leveren voor een nieuw kunstwerk dat in Poort zal komen te staan? Kom dan naar de workshop ‘Om-schrijven’. Daarin gaan we op zoek naar de taal van Almere Poort. Welke woorden beschrijven wat er al is? Welke woorden missen we nog om daarmee aan te geven wat er nog zou kunnen komen? Jouw input is onmisbaar voor het kunstwerk dat schrijver en beeldend kunstenaar Sanne van Balen gaat maken voor Almere Poort.

Sanne van Balen werkt aan een talige kunstinstallatie op het Almeerderstrand. Daarvoor doet ze onderzoek met bewoners uit Poort en Duin. Samen gaan ze op zoek naar de taal van de plek. De input van bewoners wordt gebruikt in de te ontwikkelen kunstinstallatie voor Almere Poort.

Praktische informatie
Waar: in het atelier van StrandLAB, IJmeerdijk 1b in Almere.
Wanneer: 21 mei van 14.00 tot 17.00 uur
Hoe: Deelname is gratis. Meld je wel even aan via Stager, want de plekken zijn beperkt. 

Meer informatie over de workshop
Herken je dat? Misschien moet ik dat opschrijven. Stel niet uit en begin nu. Je leert technieken en past ze meteen toe. Mét persoonlijke feedback. Het is leuk, eenvoudig, en je zult zien dat je daarna vanzelf met plezier doorschrijft aan je verhaal. De insteek van deze workshop is niet alleen het omschrijven van wat je wilt vertellen, maar ook van dat waarvan je nog niet wist het te willen vertellen. Vanuit verschillende perspectieven gaan jullie op zoek naar een eigen taal en stem. 

Wat gaan we doen?
Met korte stimulerende opdrachten met pen en papier gaan we de ideeënstroom op gang brengen. Laat je fantasie de vrije loop, gebruik je zintuigen, kom los van geijkte patronen en ervaar dat álles kan inspireren. Een kinderschoen op straat, de geur van vers gemaaid gras, een jeugdherinnering of een gesprek in de rij voor de kassa? Zelfs over een stukje kauwgum kan je een geweldig verhaal schrijven.

Hoe gaan we te werk?
Je leert vooral schrijven door veel te schrijven. Dus we schrijven tijdens de workshop en we geven elkaar feedback. Die feedback kun je meteen toepassen door verder te schrijven. Met korte opeenvolgende opdrachten kun je in een korte tijd snelle stappen zetten. Daaruit komen verschillende korte verhalen die we aan elkaar voorlezen. De verhalen kunnen input vormen voor de installatie die Sanne ontwikkelt op het strand.

Meer over Sanne
Sanne van Balen is een schrijver en beeldend kunstenaar. Ze probeert dagelijkse ontmoetingen en observaties te transformeren tot poëtische statements en ze vraagt zich af hoe we de werkelijkheid om ons heen ervaren. Ze bezocht het Almeerderstrand tijdens haar zoektocht naar inspiratie voor de roman die ze aan het schrijven is, waarvoor ze Flevoland als decor heeft uitgekozen. Op deze plek wordt ze actief uitgedaagd om na te denken over hoe de mens omgaat met haar omgeving. Sanne neemt dit als uitgangspunt voor haar programma bij StrandLAB en gaat aan de slag met de vraag: welke taal gebruiken bewoners in de wijken Almere Poort en Duin, om betekenis te geven aan de plek waar ze wonen?

Portret Sanne van Balen

Wil je meer over het werk van Sanne lezen? Kijk dan op www.sannevanbalen.nl of volg haar op Instagram @sannevbalen

21/05/2023

14:00

Uitgelicht programma

Er zijn geen losse activiteiten voor dit programma. Het programma is als geheel te volgen.