Projecten

Flevolab

StrandLAB is initiatiefnemer, penvoerder en partner van Flevolab. Flevolab is een samenwerkingsverband van vijf Flevolandse culturele instellingen met als doel de culturele sector in Flevoland te versterken. Onder de slogan ‘een zee aan ruimte voor talent en experiment’ trekken ze samen met andere cultuurprofessionals én ambitieuze amateurs de provincie in om cultuur op de kaart te zetten. Voor Flevolab organiseert Strandlab twee keer per jaar de Flevolab Tour en coördineert de inbreng van Flevolab voor de Cultuurmakersdag. Lees hier meer over Flevolab….

Almo

In opdracht en in samenwerking met de gemeente Almere begeleidt StrandLAB het participatietraject om te komen tot een ontwerp voor een object op het Almeerderstrand.

De gedachte is een object te realiseren dat iets toevoegt aan de Kustzone Poort en dat te gebruiken is door (strand)bezoekers, bewoners, bij festivals en evenementen, zonder dat er toezicht of programmering is. De wens is dat het object door de vorm en uitstraling uitnodigt tot actieve cultuur. De ambitie is dat dit object in de loop van 2025 wordt gerealiseerd.

Binnenkort vindt u hier meer informatie over dit traject dat de naam Almo krijgt.

Almo

Flevolab is een initiatief van BonteHond, Vis a Vis, Suburbia, 2turvenhoog en StrandLAB. Flevolab acteert rond drie programmapijlers:

– talentontwikkeling | BonteHond (werkplaats zakelijk leider) & 2turvenhoog (werkplaats nieuwe makers)
– publieksprogramma | Vis a Via & Suburbia (co-creatie op locatie)
– kennis & samenwerking | StrandLAB (Flevolab Tour) & Kunstlink (Cultuurmakersdag)

De Flevolab Tour is een activiteit van de pijler kennis & samenwerking. De Flevolab Tour is een bustourtocht door de provincie Flevoland voor cultuurprofessionals die wonen en/of werken in of voor de provincie Flevoland. De tour wordt twee keer per jaar georganiseerd en voert telkens langs nieuwe locaties, organisaties en bezienswaardigheden. Tijdens de busrit is er aandacht voor informele ontmoeting en uitwisseling op inhoud. De tours worden elk jaar half maart en oktober georganiseerd. De eerstkomende tour staat gepland op 12 oktober?

Wil je meer weten over de Flevolab Tour? Stuur dan een email naar flevolab@strand-lab-almere.nl

Naast het organiseren van de Flevolab Tour, coördineert StrandLAB namens Flevolab, de inbreng van alle partners tijdens de Cultuurmakersdag.

Ga naar flevolab.nl voor meer informatie over de andere pijlers en activiteiten van Flevolab!