SLA_1080_2022-1-Bouke-groen-passage

Resident bij StrandLAB exposeert op Floriade

Klankkunstenaar Bouke Groen is een van de eersten die meedoet aan het gezamenlijk residentieprogramma van StrandLAB en Oerol. Dit programma biedt makers interdisciplinaire begeleiding en de mogelijkheid om installaties, voorstellingen en performances te testen op zowel Terschelling als in Almere. Zijn bij StrandLAB en Oerol ontwikkelde werk is vanaf 14 april te zien op Floriade Expo 2022

Kunst veranderlijk als de natuur

In zijn werk onderzoekt en bevraagt Bouke onderliggende mechanismen die we toepassen in onze omgang met elkaar en onze leefomgeving.

Voor dit werk maakte hij een een constant veranderende melodie, voortgebracht met software. Zonder herhaling en met een onvoorspelbare factor.

Dit is de link met de natuur, de omgeving van de residentieplekken StrandLAB en Oerol, maar ook zeker met het Floriadeterrein. De natuur ontwikkelt zich steeds en is nooit hetzelfde. We proberen haar te controleren, maar ze is ontembaar. In de natuur blijft de beste oplossing over.

Midden in het Oerbos op het terrein van de Floriade wordt de natuurlijke omgeving helemaal afgescheiden door dit kunstwerk. Met het bladerdak als enige connectie met de natuur hoor je een algoritmisch gegenereerd geneurie.

https://floriade.com

Foto: Heleen Haijtema