Bas van Rijnsoever

Bas van Rijnsoever studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als acteur en is gespecialiseerd in mime. Hij werkt als acteur en maker voor verschillende internationale gezelschappen en collectieven. Hij geeft les aan (kunst en theater) scholen.

maker

Deze kwaliteiten en ervaring zet hij ook in tijdens het bouwen van projecten. Hij werkt nu aan de voorstelling ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’, zijn regiedebuut bij Het Zuidelijk Toneel. Hij is mede-oprichter van Stichting Nieuwe Helden en hoofd van de Nieuwe Helden Academy.

Bas is geboren en getogen Almeerder en woont sinds kort weer in Almere in een zelfgebouwd huis. Vanuit zijn verbintenis met Stichting Nieuwe Helden houdt hij zich al enige tijd bezig met bio-based bouwen. In 2021 en 2022 was Bas met het project Almere Oogst resident bij StrandLAB. Als kennishebber en local is hij in 2023 gevraagd zich voor StrandLAB in te zetten als programmatrekker voor de stroom ‘extreem’ en zo zijn kennis en netwerk in te zetten voor de ontwikkeling van StrandLAB.

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s gevonden