Christy Westhovens

Christy Westhovens is beeldend kunstenaar, onderzoeker en programmeur. Ze studeerde Fine Art aan het Maastricht Institute of Arts. Daar behaalde ze in 2020 haar diploma met een minor in Artificial Intelligence. Momenteel doet ze haar master aan de ArtScience Interfaculteit in Den Haag.

maker

Binnen haar praktijk observeert ze de natuurkundige processen die ons continu omringen. Gedreven door haar nieuwsgierigheid ontwerpt zij apparatuur om deze processen te meten en te vertalen naar een intuïtieve ervaring. Zo neemt ze je mee door microscopische landschappen, live gegenereerde poëzie, of interactieve soundscapes gebaseerd op je eigen data.


Naast het maken van machines voor het verkennen van onze omgeving, onderzoekt ze ook manieren om machines te bouwen in community settings waarin het spelen, onderzoeken, vormgeven en aanpassen van de persoonlijke ervaring in relatie tot de omgeving centraal staat. Met collective machine building practices hoopt ze zeggenschap en bewustzijn te creëren over de technologieën die ons continu omringen. Dit doet ze in de vorm van workshops, talks en performances. In bredere zin nodigt ze uit tot reflectie op de aard van ervaring, de relatie tussen mens en machine, en de manier waarop we betekenis geven aan de wereld om ons heen.

Tijdens haar residentie bij StrandLAB doet Christy onderzoek naar de communicatie tussen alle verschillende elementen die in deze omgeving samenkomen. Dit doet ze door de geluiden rondom het StrandLAB te observeren en analyseren. Vervolgens gebruikt ze deze data om nieuwe verbindingen te creëren tussen het fysieke StrandLAB en de omgeving.

Wil je meer weten over Christy? Check @christy.westhovens of klik hier.