Donald van Olst

Donald van Olst is één van de vrijwilligers die Expeditie DUIN mogelijk maakt.

maker

Hij woont nu zo’n vijf jaar in Duin. Een bewuste keuze geeft hij aan: “We wilden wonen in de mooie gecreëerde duinen. Het is een nieuwe omgeving met nieuwe mensen waar nog veel te ontdekken valt.”

Daarom spreekt Expeditie DUIN hem ook zo aan. “De wijk is een ontdekking waard, de mensen, de dieren en de planten zijn het meer dan waard om ontdekt te worden, ze wachten ook op jou.”

Tijdens het event op 20 mei organiseert hij dan ook iets toepasselijks: “Bij ons huis aan de Sterduinstraat gaan we samen met de bezoekers de natuur een handje helpen door vogelhuisjes te timmeren.”

En meedoen aan Expeditie DUIN levert volgens hem meer op dan alleen het bouwen van een vogelhuisje. “Het biedt je de mogelijkheid om mensen in je woonomgeving beter te leren kennen. “Samen sterk” geldt ook voor de omgeving waarin je woont.”

Donald’s favoriete herinnering aan Duin:
“Wat 5 jaar geleden begon als een avontuur in een grote kale zandbak met zandstormen die je in het gezicht sloegen, is in een kort tijdsbestek veranderd in een echt duinlandschap. In al dat groen zijn nu ook de dieren gekomen zoals de vos en konijnen. Een bijzonder dier in onze duinen is de rugstreeppad, hiervoor is bij de vijverpartij zelfs een paddenpoel gebouwd.”

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden