Emma Hoette

StrandLAB’s Field Academy kondigt een nieuwe samenwerking aan met Emma Hoette. Emma is werkzaam op het snijvlak van Design en Performance. Vanuit dit interdisciplinaire perspectief onderzoekt ze alledaagse handelingen, bewegingen en materialen en mobiliseert ze via vertalingen naar multimedia choreografische projecten.

maker

Haar werk is uitgevoerd en tentoongesteld in uiteenlopende settings, variërend van podia voor uitvoerende kunsten tot festivals en galerieën in de VS, Europa en Svalbard (Spitsbergen).

Van 2016-2017 is zij coördinator van Artica Svalbard geweest, een Artist-in-Residence-programma gevestigd in Longyearbyen.

Hoette heeft leerplannen geschreven voor lesprogramma’s als gastdocent aan de ArtEz University of the Arts, De Academie van Bouwkunst, Amsterdam, De Rietveld Academie, School of Architecture, University of Liverpool en de Designafdeling van Goldsmiths, University of London en heeft ook vele workshops gegeven die de mogelijkheden van belichaamd onderzoek en choreografische methoden verkennen om zo ontwerppraktijken uit te breiden.

Ze heeft een BFA in Integrated Design van Parsons, The New School for Design, NYC, en een MFA in Creative Practice van het Laban Conservatoire of Dance and Music, Londen.

In 2022 heeft zij de Enkhuizer Zeevaartschool voltooid. Heden werkt zij parttime zowel als matroos op Nederlandse Tall ships (zeegaande zeilschepen) in de Arctische en Baltische regios en als deeltijd docent bij ArtEz, University of the Arts, Zwolle, voor de masteropleiding Corpo-Real Interior Architecture.

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden