Emma Hoette

StrandLAB’s Field Academy kondigt een nieuwe samenwerking aan met Emma Hoette. Emma is werkzaam op het snijvlak van Design en Performance. Vanuit dit interdisciplinaire perspectief onderzoekt ze alledaagse handelingen, bewegingen en materialen en mobiliseert ze via vertalingen naar multimedia choreografische projecten.

maker

Werkzaam op het snijvlak van Design en Performance, onderzoekt Hoette alledaagse handelingen, bewegingen en materialen, en mobiliseert ze door ze om te vormen tot multimedia choreografische projecten. Haar werk is uitgevoerd en tentoongesteld in uiteenlopende settings, variërend van podia voor uitvoerende kunsten tot festivals en galerieën in de VS, Europa en Svalbard (Spitsbergen). Van 2016-2017 is zij coördinator van Artica Svalbard geweest, een Artist-in-Residence-programma gevestigd in Longyearbyen.

Hoette heeft leerplannen geschreven voor lesprogramma’s als gastdocent aan de ArtEz University of the Arts, De Academie van Bouwkunst, Amsterdam, De Rietveld Academie, School of Architecture, University of Liverpool en de Designafdeling van Goldsmiths, University of London en heeft ook vele workshops gegeven die de mogelijkheden van belichaamd onderzoek en choreografische methoden verkennen om zo ontwerppraktijken uit te breiden. Ze heeft een BFA in Integrated Design van Parsons, The New School for Design, NYC, en een MFA in Creative Practice van het Laban Conservatoire of Dance and Music, Londen. In 2022 heeft zij de Enkhuizer Zeevaartschool voltooid. Heden werkt zij parttime zowel als matroos op Nederlandse Tall ships (zeegaande zeilschepen) in de Arctische en Baltische regios en als deeltijd docent bij ArtEz, University of the Arts, Zwolle, voor de masteropleiding Corpo-Real Interior Architecture.

Bijhorend nieuws en programma

Memory Talks

Memory Talks is interactief programma over onze herinneringen en hoe onze herinneringen kunnen bijdragen aan d…

07/12/2023

19:30

Workshop De onrustige aarde

We leven op een wereld die altijd in beweging is. Een aarde die leeft, net als wij. Maar hoe ga je als mens e…

23/08/2022

10:00

Workshop Where ever we are

Kenzo Kusuda is een danser die uitgaat van improvisatie. Tijdens deze bewegingsworkshop gebruikt hij het lands…

23/08/2022

10:00

Workshop spoken word

Heb je een natuurlijk talent voor schrijven of wil je dit graag verder ontwikkelen? Natuurtalent Sandy Bosmans…

23/08/2022

10:00

Zwerm mee met de zwerm

Hoe voelt het om als een zwerm vogels door de lucht te vliegen? Flocking ofwel zwermen is dat wat ganzen doen …

23/08/2022

10:00

Workshop Stone Network

In deze workshop gaan we op zoek naar specifieke stenen die in de buurt van het van het Almeerderstrand liggen…

23/08/2022

10:00