Eva van der Zand

Eva van der Zand richt zich samen met Yaniv Schwartz bij StrandLAB op hondeneigenaren en hondenpoep. Enkele jaren geleden hebben ze een voormalig straathond geadopteerd, wat hun manier van denken en leven heeft beïnvloed.

maker

Eva en Yaniv zijn zich hierdoor bewust geworden van de relatie tussen mensen, wilde dieren, huisdieren en hoe we ruimte aan hen geven in het landschap. Tijdens hun bezoek aan het Almeerderstrand viel het duo op dat deze plek veel bezocht wordt door honden en hun eigenaren. Ze brengen het hele jaar door leven op deze locatie, maar laten ook ongewenste dingen achter. Eva en Yaniv gaan daarom aan de slag met een praktisch vraagstuk: welke creatieve oplossingen kunnen we inzetten voor het opruimen van hondenpoep? Maar ze gaan ook op onderzoek uit naar welke invloed honden hebben op hun leefomgeving en wat de relatie is tussen mens en huisdier.


Over de makers:
Eva van der Zand vormt samen met Yaniv Schwartz een kunst- en designduo. Eva heeft een achtergrond in vredes- en conflictstudies, met een specialisatie in ecologie en waterconflicten. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, waar ze zich specialiseerde in glas, een materiaal dat eindeloos kan worden gerecycled. Ze is gefascineerd door lucht, vloeibaarheid en transparantie. Yaniv heeft een achtergrond in architectuur en richt zich voornamelijk op bomen en houtbewerking.


Wil je meer zien van het werk van Eva en Yaniv? Bezoek www.evavanderzand.com en www.yanlief.com.

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden