Femke Kersten

Femke Kersten, een grafisch ontwerper die als visuele maker vorm geeft aan projecten in kunst, ontwerp, cultuur en architectuur. Vanaf haar jeugd bevindt ze zich regelmatig in het zoute Zeelandse Delta. In 2024 duikt ze in de zoete wateren vanuit StrandLAB in een onderzoek naar fonteinkruid waarin ze de contradictie tussen de overlast en de natuurwaarden van deze waterplant wil doorlichten.

maker

Dit onderzoek zal zich uiten in sessies — op, in of aan het IJmeer, langs het Almeerderstrand — waarin altijd een interactie wordt aangegaan met anderen zoals een ecoloog, watersporter, of Almeerderstrand bezoeker. Samen worden de verschillende narratieven gebundeld en speculeren we over een optimistische toekomstige relatie met fonteinkruid. 

Met aandacht voor tactiliteit, vorm en kleur benadert ze haar ontwerpen vanuit een ecologisch perspectief. Als lid van het publicatiecollectief Not Just A Collective streeft ze naar een ondersteunend netwerk voor self-publishers en geeft ze workshops in de experimentele druktechniek, risoprint.

Wil je zien wat Femke tot nu toe heeft gedaan? Bekijk dan haar website: https://www.femkersten.nl/