Iris Veentjer

Kunstenaar en ontwerper Iris Veentjer werkte tijdens haar residentie bij StrandLAB aan een wollen wandkleed waarin het landschap van het Almeerderstrand wordt verbeeld. Ze heeft hiervoor wol gebruikt afkomstig van lokale Almeerse schapen en gekleurd met planten die rond het strand groeien.

maker

Over de maker:
Iris behaalde haar diploma als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Naast freelance projecten voor verschillende bedrijven en instellingen zet ze haar onderzoek voort in zelf geïnitieerde ontwerpprojecten zoals ‘Bakkie Trots’ en het project ‘RietGoed’. Hiermee biedt ze niet alleen mooie producten aan, maar draagt ze ook bij aan maatschappelijke discussies over duurzaamheid, klimaatverandering, sociaal bewustzijn en regeneratief werken.


Naast kunstenaar en ontwerper is Iris eigenaar van ontwerpstudio Studio i Focus. De studio is gespecialiseerd in materiaalonderzoek en experimenteel en conceptueel ontwerp. Iris gebruikt design als een instrument om nieuwe perspectieven vorm te geven. Het wandkleed is tijdens de LED Zomer op 15 september onthuld. Deze zal een permanente plek krijgen bij StrandLAB en zichtbaar zijn voor het publiek.


Wil je meer zien van het werk van Iris? Bezoek dan haar website www.studioifocus.nl of volg haar op Instagram via @studioifocus.

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden