Jimmy Grima | School of Winds and Waves

Jimmy Grima is een kunstenaar-onderzoeker die tekeningen, grafische afbeeldingen, teksten, multimedia-installaties, theater en evenementen maakt. Hij is gevestigd in Amsterdam en Malta, waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

maker

Zijn interesse gaat uit naar de politiek van herinnering, geschiedschrijving, herinnering, archivering, de volkstaal en het marginale. Vanuit die interesses heeft hij een collectief opgericht die over de hele wereld verhalen archiveert verbonden aan de natuur en de samenleving: The School of Winds and Waves.

The School of Winds and Waves heeft naast een residentie bij StrandLAB afgelopen jaar een residentie bij Oerol en Over het IJ doorlopen. Op alle plekken staat het verzamelen van verhalen rond water cenrtraal. Op Oerol stond Drinkwater centraal en bij Over het IJ, kanaalwater.

Tijdens de residentie bij StrandLAB concentreert The School of Winds and Waves zich op Shallow Waters, ondiepe wateren. The School of Winds and Waves presenteerde zich op 9 november tijdens de eerste Cultuurmakersdag in De Meerpaal in Dronten. Op donderdag 7 december deelt The School of Winds and Waves de bevindingen met het publiek tijdens de Memory Talks: Strand X Herinneringen.

Vind alle interviews met waterexperts op de site van The School of Winds and Waves: https://www.schoolofwindsandwaves.org/en/the-school-of-winds-and-waves/

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden