Jos Bregman – gastresident

Jos Bregman is een echte bomenliefhebber. Voor StrandLAB gaat hij daar dan ook mee aan de slag. Hij onderzoekt de bijzondere relatie tussen de bomen op het strand en het publiek. Zelf noemt hij het de synergetische relatie.

maker

Hij markeert het Land van de Boom en nodigt het publiek uit om grenswachters van het Land te worden. Ook bouwt hij een toegangspoort tot Het Groot Almeers Stadsbos waar het Almeerderstrand onderdeel van is. Wie door de poort stapt, gaat door een ‘rabbithole’ naar een andere dimensie: we leven niet in een stad met bomen maar in een bos met huizen.

In Atelier Vliervelden in stadslandbouwwijk, Almere Oosterwold, is hij al bezig met Het Groot Almeers Stadsbos. Daar gebruikt hij houtoogst uit het Stadsbos om dat te maken tot aanraakbare objecten met een ID-chip. Omdat hij uit het Stadsbos oogst, wil hij het Stadsbos ook verzorgen, laten groeien en biodiverser maken. Dat begint volgens hem met het als een geheel te zien en het een naam te geven. Jos doopt al het stedelijk groen in Nederland tot Het Groot Nederlands Stadsbos. Maar dat doet hij ook per gemeentel; in Almere werkt hij bijvoorbeeld aan Het Groot Almeers Stadsbos.

Wil je weten wat Jos tot nu toe heeft gemaakt? Check dan zijn website: https://natureaccess.nl/

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden