Niek & Liza

Residenten Liza en Niek werkten samen aan ‘Rocky’, een sculpturale performance-installatie op het Almeerderstrand. Rocky_de installatie is een object dat het publiek uitnodigt tot interactie en verwondering. Rocky_de voorstelling herinnert de mens aan onze dierlijke paringsdriften en ons geweldloze oergedrag.

maker

Rocky is geïnspireerd op de balts en de bronstijd. Beide fenomenen omvatten expressieve gedragingen van dieren die verbonden zijn met de voortplanting. Deze rituele gedragingen intrigeerden de makers, omdat ze verschillende functies hebben in de evolutie, van vissen tot vogels en zoogdieren. Tijdens Rocky wordt een toekomst verbeeld waarin mannen een op de balts en bronsperiode geïnspireerde dans kunnen toepassen, als instrument voor hun voortplanting. Rocky_de installatie was van eind mei tot eind september te zien op het strand.

Over de makers:
Liza Houben studeerde in 2020 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze maakt voornamelijk performance-installaties rond de thema’s transhumanisme, biologische levenscycli, reproductie (het vermogen om te creëren) en speculatieve wetenschap(fictie) met een duidelijke feministische inslag. Voor haar is sculptuur een manier om verhalen in materie op te slaan.

Niek Vanoosterweyck studeerde in 2020 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Zijn eigen werk richt zich op de symbiose van techniek en lichaam. Als choreograaf en medemaker is hij betrokken bij de performance-installatie van Liza.

Wil je meer zien van het werk van Liza en Niek? Volg ze dan op Instragram via @azilhouisbusy en @niek_vanoosterweyck.

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden