Lotte Ooms

Lotte Ooms is een visual storyteller waarbij het werk vaak draait om biologische, non-food en materiaal ontwerp thema’s. Door middel van mythe vorming en verhaal vertellingen vormt ze nieuwe narratieven die onze interactie met de natuurlijke omgeving— beide gecultiveerd en ongetemd bevragen. Haar werk wordt geleid door een zorgvuldig design onderzoek dat zich kan uiten in objecten, sociale oplossingen of creatie van nieuw materiaal.

maker

Lotte is geïnteresseerd in de historische achtergrond van elk materiaal waar ze mee werkt. Ze waardeert oude ambachten en technieken en ze vindt het werken met natuurlijke, gerecyclede en rest grondstoffen erg belangrijk. In haar werk – biologie, sociologie en antropologie – mengen zich in een tactiele en speelse uitvoering.

Thematiek van het onderzoek, onderzoeksvraag en werkwijze:

Per seizoen onderzoekt zij de omgeving (historisch, sociaal, materiële context) en experimenteert zij met materialen uit de omgeving, om tot een multi-sensorische ervaring te komen. Deze bevindingen en maaksels zullen een collectie vormen en bij elkaar komen in deze multi-sensorische ervaring aan het eind van het seizoen met de hulp van chef Paul Jonker en andere samenwerkingspartners uit de omgeving. Zo bouwt zij aan haar collectie. De volledige collectie wordt getoond bij de afsluiting van de residentie tijdens het Lente 2023.

Lotte Ooms werkt tijdens haar residentie samen met haar partner en chef kok Paul Jonker.

Bijhorend nieuws en programma

Er zijn geen programma’s of blogposts gevonden