Roosje Verschoor

Roosje Verschoor is een beeldend kunstenaar met een fascinatie voor de verhalen en ideeën die onze identiteiten vormen. Op het Almeerderstrand gaat ze aan de slag met een bijzonder project: het creëren van moderne mythes die onze relatie met de natuur herdefiniëren.

maker

Daarbij betrekt ze graag de bezoekers van het strand, want hun verhalen zijn de sleutel tot haar creaties. Door workshops en ontmoetingen verzamelt ze de ervaringen en verwerkt deze in haar werk.

Roosje bouwt daarmee aan een installatie die bestaat uit een sculptuur van plexiglas, verrijkt met cyanotype- en etstechnieken, gecombineerd met natuurlijke inkt. Dit beeldmateriaal zal de essentie van het strand vastleggen, op een wijze die de fantasie uitdaagt en de natuurlijke elementen op een unieke manier belicht.

Haar werk omvat fotografie, installaties en video’s, waarbij ze zowel eigen gecreëerde beelden als found footage gebruikt. Ook experimenteert ze daarbij met druktechnieken en nieuwe materialen, zoals inkt van bessen en papier van aardappelschillen.

Wil je weten wat Roosje tot nu toe heeft gemaakt? Check dan haar website: https://roosjeverschoor.com/