Sanne van Balen

Acht rode vlaggen wapperen op het Almeerderstrand. Allen voorzien van woord. De vlaggen maken onderdeel uit van een project van resident Sanne van Balen uitgevoerd bij StrandLAB. Sanne voerde in 2023 vele gesprekken met bewoners van Almere Poort en Duin.

maker

Tijdens performatieve interventies lokte Sanne reacties van bewoners uit over hoe het is om te wonen in dit gebied. Het gebied wordt door verschillende mensen omschreven als ongedefinieerd. Het Almeerderstrand heeft nog geen vaststaande identiteit, maar is een stukje Flevoland dat nog verder ingevuld moet worden. Tijdens haar programma gaf Sanne meerdere workshops en ging ze in gesprek met de bewoners van Almere Poort en Duin. De resultaten die hieruit naar voren kwamen, heeft ze verwerkt in een installatie voor op het Almeerderstrand waarbij de input van de bewoners op poëtische manier centraal staat. Op 15 september, tijdens de LED Zomer, werd het resultaat onthuld.

Over de maker:
Sanne van Balen is een schrijver en beeldend kunstenaar. Ze probeert dagelijkse ontmoetingen en observaties te transformeren tot poëtische statements en ze vraagt zich af hoe we de werkelijkheid om ons heen ervaren. Ze bezocht het Almeerderstrand tijdens haar zoektocht naar inspiratie voor de roman die ze aan het schrijven is, waarvoor ze Flevoland als decor heeft uitgekozen. Op deze plek wordt ze actief uitgedaagd om na te denken over hoe de mens omgaat met zijn omgeving.

Wil je meer over het werk van Sanne lezen? Kijk dan op www.sannevanbalen.nl of volg haar op Instagram @sannevbalen