Zita Christie Pitoy

De Almeerse Zita Christie Pitoy voelde de negativiteit van Almeerders over hun stad. Tijdens haar residentie bij StrandLAB vraagt ze zich af of niet-menselijke ‘wezens’ zoals het strand, de bomen en de huizen in Almere deze negativiteit ook kunnen voelen.

maker

In de tekenworkshops van Zita wordt het Almeerderstrand geëerd, verbind je je zintuigen met lokale ecosystemen en kom je in contact met andere Almeerders.

Over de maker:
Zita Christie Pitoy is een relationeel beeldend kunstenaar en vormgever. Ze heeft op allerlei plekken gewoond, maar is inmiddels al een tijdje gevestigd in Almere. Als relationeel kunstenaar ‘produceert’ ze ontmoetingen en dialogen om sociale problemen op de agenda te zetten door middel van kunst. Haar werk bestaat voornamelijk uit het scheppen van ervaringen, waarbij ze deelnemers uitnodigt om meer te wortelen in hun relatie met de natuur.

Niet door te praten, maar door te tekenen, onderzoek je je omgeving en je intuïties. Zita is gefascineerd door oude wijsheden en inheemse kennis. Ze laat zich ook inspireren door ‘ecofeminisme’, waarin de natuur en niet de mens centraal staat in de omgang met de stad, en ‘radicale inclusiviteit’, waarbij je ook de plaatselijke natuur laat meedoen in het creatieve proces.

Wil je meer over het werk van Zita lezen? Kijk dan op www.rekining.net.