SLA_1080_2022-F-Sofie-Doeland

vr 13, za 14, zo 15 mei om 20.00 uur

Onbestemd met Sofie Doeland

Het landschap waarin wij leven is kraakhelder. Je hoeft niet bang te zijn om te verzanden, te verdwalen in onbepaald gebied. En als dat per ongeluk dan toch gebeurt, dan staat er altijd wel ergens een pijltje de goede kant op. Naar een plek die weer duidelijk is.

Maar deze plek is anders. Althans. Nog wel.

Tijdens een residentie bij StrandLAB neemt beeldmaker Sofie Doeland het weids uitgestrekte landschap van het Almeerderstrand onder de loep. Op een tot nog toe onbestemd stuk strand gaat ze verder met haar onderzoek naar de interactie tussen verschillende soorten landschappen.

Beleef het strand door de ogen van een beeldmaker

Vrijdag 13 mei van 20.00 tot 21.30 uur: bestel hier je tickets.
Zaterdag 14 mei van 20.00 tot 21.30 uur: bestel hier je tickets.
Zondag 15 mei van 20.00 tot 21.30 uur: bestel hier je tickets.
Verzamelen bij Atelier StrandLAB
Prijs: € 3,50
Deze beleving is geschikt voor iedereen.

Oerol Festival

Afgelopen jaar was een theatraal landschapswerk van Sofie te zien op Over het IJ Festival. Ieder avond maakte ze een beeldende (live)verbinding tussen een bekende en een onbekende plek in Amsterdam. Komende lente maakt ze op het Oerol Festival een video-installatiewerk waarin ze verschillende soorten landschappen op het eiland met elkaar in verbinding brengt.

Haar residentie bij StrandLAB Almere is onderdeel van een samenwerking tussen StrandLAB en Oerol.

Over Sofie Doeland

Sofie Doeland (1986) studeerde in 2011 af aan de opleiding Scenografie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is ze freelance scenograaf en decorbouwer en ontwikkelt ze eigen installatiewerk. Ze maakt altijd locatiegericht werk en communiceert door middel van materiaal en beeld. In haar autonome werk is ze gegrepen door plekken of situaties die niet zo zichtbaar zijn. Ze neemt de kijker graag mee in een andere, hernieuwde blik op het alledaagse.

StrandLAB Festival

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.

 

Beeld: Sofie Doeland