Artists in Residence

Via ons residentieprogramma bieden we ruimte aan lokale, nationale en internationale makers, kunstenaars en onderzoekers. Vanuit het atelier en de werkplaats van StrandLAB gaan de residenten gedurende een vooraf afgesproken periode een relatie aan met de sociale en fysieke omgeving, vanuit hun eigen onderzoeksvraag. Het resultaat hiervan delen ze op verschillende manieren met het publiek.

Zo voerde Sanne voerde in 2023 gesprekken met bewoners van Almere Poort-west en Duin. Ze ging op zoek naar woorden die een diepere laag aan de wijk Poort kunnen toevoegen. Woorden die verdieping geven. Die de poëzie uit de omgeving destilleren, en talig ook op zichzelf kunnen staan. Alle woorden zijn genoemd of ingegeven door de bewoners van Almere Poort. De combinatie van de woorden is een talige verbeelding van de kunstenaar als cadeau terug aan het gebied in de vorm van een installatie van 8 vlaggen(masten).

Ook resident Iris Veentjer kon het resultaat van haar harde werken laten zien tijdens het programmaLED Zomer. Gedurende haar residentie bij StrandLAB werkte Iris aan een wandkleed waarin de inbreng van de bewoners het thema heeft bepaald.. Ze gebruikte wol afkomstig van lokale Almeerse schapen en kleurde de wol met extracten uit planten die op en rond het strand groeien. Het thema wat in dit werk centraal staat: Heeft de mens controle over de natuur of de natuur juist over de mens?

Meer StrandLAB

Street Art tour