SLA_1080_2022-F-Rianne-Makkink

zondag 15 mei om 14:00 uur

Rianne Makkink, wandelcollege WaterSchool

De WaterSchool is een universeel concept waarbij binnen educatieve kaders alle facetten van water behandeld en belicht worden. Zo wordt er gekeken naar water als materiaal, grondstof, politiek en sociaal fenomeen. Tot op heden is dit concept voor verscheidenen plekken wereldwijd ontwikkeld. Bij de oprichting en samenstelling ervan fungeert Studio Makkink & Bey als beleidsmaker en curator, en nodigt mensen uit verschillende sectoren van de samenleving uit om hun visie op water en educatie te geven. Hierbij wordt zo breed mogelijk gekeken, van industrie tot overheid, en van architect tot kunstenaar.

Zo wordt de WaterSchool een plek waar je leert over water in al zijn facetten, alsmede alle vraagstukken die er liggen omtrent water, van grote tot kleine schaal. Een plek waar de jongere generatie onderwezen wordt door mensen uit allerlei sectoren op allerlei manieren, om zo een zo breed mogelijk beeld van water te vormen. 

Bestel hier je ticket.

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.