FUJA5332

22 september, 19:30 - 19:50 uur

Rocky_de voorstelling (geannuleerd)

Laatste kans om de betoverende beeldende performance ‘Rocky’ op Almeerderstrand te zien! Rocky_de voorstelling herinnert de mens aan onze dierlijke paringsdriften en ons geweldloze oergedrag. Tijdens Rocky wordt een toekomst verbeeld waarin mannen een op de balts en bronsperiode geïnspireerde dans kunnen toepassen, als instrument voor hun voortplanting.

Rocky_de installatie staat sinds eind mei als ‘vreemd’ object op het strand. Een object dat het publiek uitnodigt tot interactie en verwondering. Op zaterdag 23 september is er gelegenheid voor het publiek om in de vorm van een interactieve workshop afscheid te nemen van Rocky. De workshop wordt begeleid door de makers, Niek Vanoostweyk en Liza Houben.

Over Liza en Niek
Liza Houben studeerde in 2020 af aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag. Ze maakt voornamelijk performance installaties rond de thema’s transhumanisme biologische levenscycli, reproductie (het vermogen om te creëren) en speculatieve wetenschap(-fictie) met een duidelijke feministische inslag. Sculptuur is voor haar een verhaal in materie op te slaan.

Niek Vanoosterweyck studeerde in 2020 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Zijn eigen werk richt zich op de symbiose van techniek en lichaam. Hij is als choreograaf en medemaker betrokken bij de performance installatie van Liza Houben.

Praktische informatie:
Wanneer: vrijdag 22 september om 19:30 uur.
Waar: Atelier van StrandLAB, IJmeerdijk 1-B in Almere.
Wil jij erbij zijn? Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop.