SLA_1080_2022-F-Esperado

14 mei 11.00-12.00 uur, 15 mei 11.00-12.00 uur.

Speel Esperado Beach: het grappige strandspel

Houd jij van een schoon strand? Doe dan op 14 en 15 mei mee aan Esperado Beach, hét onweerstaanbare live strandspel waarin je plots kunt veranderen in een krab of teenslipper. Je struint de omgeving af naar dingen die er helemaal niet horen. 

Spot een kabeljauw die met een colablikje staat te kletsen en laat je verrassen door de nogal wispelturige spelleider. Intussen kun je heel veel punten verdienen! Spannend en ontspannend, grappig en je wordt er slimmer van.

Esperado beach is een livespel, gebaseerd op een bordspel. Op een speelse manier leer je nadenken over afval op het strand en in het IJsselmeer en wat voor een kwaad dat kan. Samen ruimen we het strand op en maken intussen van alles mee. 

Doe je mee?

Je kunt meespelen op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei van 11.00 tot 12.00 uur. We starten bij Atelier StrandLAB. Deelname is gratis maar je moet wel reserveren, want de plekken zijn beperkt. Dat kan hier.

Dit spel is geschikt voor iedereen die van een gezellig strand en een schoon meer houdt. Kinderen, neem je ouders mee en nodig opa’s en oma’s uit! Ben je onder de 8 jaar? Dan speel je samen met een ouder of ouder zusje of broertje.

Over Esperado Beach

Dit spel is ontwikkeld door Diane Frenay in samenwerking met gamedesigners. Diane werkt in de culturele en creatieve sector en volgde onlangs de master ‘Cross over Creativity’ aan de HKU, waarin kunst en creativiteit uitangspunt zijn bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken en ‘wicked problems’. Ze ontwikkelde dit spel om op een open en luchtige manier bewustwording te stimuleren over klimaatvraagstukken, zoals bijvoorbeeld die over plasticsoep.

Vanuit haar rol als kunstenaar en coach onderzocht ze wat er nodig is om de mens te bewegen tot terugdringen van vervuiling van de kust, ten gunste van het ecosysteem waar ook de mens afhankelijk én onderdeel van is. Er zijn vele manieren om hieraan bij te dragen; Diane prikkelt de intrinsieke motivatie van mensen om bij te willen dragen aan een beter klimaat en biedt concrete handvatten. Dat doet ze door luchtige spelvormen en creativiteit aan te bieden in een ontspannen en vrolijke sfeer. Intussen leer je samen hoe je bij kunt dragen aan een schone kust.

StrandLAB Festival

Dit spel is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.