SLA_1080_2022-F-Urban-Reef

za 14 mei om 15.30 uur

Spontane wildernis in de stad

Ga je mee met de wandeling van aardwetenschapper Sietze Norder? Sluit dan na afloop zeker ook aan bij de presentatie van Urban Reef!

Urban Reef is een collectief van ontwerpers Pierre Oskam en Max Latour. Zij ontwikkelen ge-3D-printe sculpturen voor een groenere stad. Ze zijn bioreceptief, wat betekent dat er plantjes of mossen op kunnen groeien die de omgeving verkoelen, water vasthouden en bijdragen aan de biodiversiteit. Door veel te testen en te falen met verschillende soorten materialen en vormen, zoeken ze naar nieuwe vormen voor een natuurinclusieve toekomst. Ze richten een paviljoen in op de Floriade en zijn tijdens StrandLAB Festival ook bij ons te zien.

Op 14 mei presenteren ze hun project bij StrandLAB en vertellen ze over hun doelen en ambities. Ze gaan ook graag met jou in gesprek.

Kom naar de presentatie en stel je vragen

Zaterdag 14 mei 15.30 uur
Deelname is gratis, maar plekken zijn beperkt.
Reserveer je plek hier.
Voor de start kun je je melden bij de informatietafel bij Atelier StrandLAB.

Over Urban Reef

Urban Reef bevraagt de relatie tussen mens en natuur. De mens moet niet proberen de natuurlijke omgeving te beheersen, maar juist de diversiteit ervan stimuleren. Ze onderzoeken hoe technologie en design kunnen bijdragen aan een groenere wereld. Urban Reef wil een platform worden voor allerlei ontwerponderzoeken op sociaal-ecologisch gebied, om zo interdisciplinair samen te werken aan een levendigere en leefbaardere stad.

StrandLAB Festival aan het IJmeer

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.