SLA_1080_2022-F-NoortjeViool_SigridC.Degener.

Za 14 mei 15.30, zo 15 mei 11.00 uur

Strandconcerten van Noortje Braat!

De wind, vogelgeluiden, het stromende water, de ruisende bomen: hoe inspireren deze geluiden tot een muzikaal repertoire? In april verruilt Noortje Braat Oosterwold eventjes voor het Almeerderstrand en wordt Atelier StrandLAB haar buitenklankatelier.

Noortje is maker en uitvoerder van muziek, teksten en hedendaags muziektheater. Ze heeft een manier gevonden om gelijktijdig te kunnen zingen én vioolspelen met behulp van de Lichtenberger Methode in de Almeerse studio van Marzieh Reyhani. Deze methode laat je op een andere manier luisteren naar je omgeving.

Tijdens haar residentie wil Noortje zich hier graag verder in verdiepen en nieuwe muziek ontwikkelen. Ze nodigt Wiek Hijmans uit om haar hierin te versterken. Hij was de eerste elektrische gitarist aan de klassieke afdeling van de Manhattan School of Music, waar hij voor zijn werk de Andrés Segovia Award ontving. Noortje en Wiek bundelen hun krachten en brede muzikale achtergrond om samen met het publiek een moment van bezinning te creëren.Daarbij is een centrale vraag: welke invloed heeft ‘buiten’ op het spelen met de Lichtenberger Methode? Kunnen buitengeluiden het zingen (en spelen) versterken, vergemakkelijken of verrijken? Wat voegen de geluiden toe? Kunnen we een meerwaarde ontdekken in het ‘buitenspelen’? Je hoort het tijdens haar strandconcerten.

Kom naar het strandconcert!

Zaterdag 14 mei van 15.30 tot 17.00 uur (inclusief nagesprek). Reserveer hier je tickets.
Zondag 15 mei van 11.00 tot 12.30 uur (inclusief nagesprek). Reserveer hier je tickets.
Deelname is gratis.
Noortje speelt bij Atelier StrandLAB.

StrandLAB Festival aan het IJmeer

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.