SLA_1080_winterschool4

Vacature: StrandLAB Almere zoekt een daadkrachtige programmamedewerker

Wij bieden per februari 2021 een aanstelling voor 16 uur per week voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Stichting StrandLAB Almere zoekt een programmamedewerker die het buitenlaboratorium voor cultuur helpt ontwikkelen. Je denkt mee over het programma en over de groei van de culturele broedplaats. Je bent een creatieve en daadkrachtige teamspeler die pionieren leuk vindt. Samen met de andere programmamedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor de artists in residence die in Atelier StrandLAB werken. Je bent projectleider van de activiteiten en draagt zorg voor communicatie en marketing.

StrandLAB Almere is een broedplaats en buitenlaboratorium voor kunst en cultuur op het Almeerderstrand. StrandLAB Almere vormt een groeiende community van makers en organisaties die het Almeerderstrand gebruiken als onderzoek-, test- en (talent)ontwikkelplek en buitenpodium voor theater en beeldende kunst. StrandLAB Almere wil samen met culturele partners en partners in het gebied bereiken dat het Almeerderstrand op nationaal (en op termijn internationaal) niveau een begrip is en wordt herkend als dé plek voor buitentry-outs. Oftewel: als een experimenteerzone voor cultuur. StrandLAB Almere versterkt hiermee de culturele uitstraling van Almere. Dit is belangrijk, omdat het aantal inwoners en arbeidsplaatsen in Almere de komende jaren flink groeit. Bij deze groei hoort een divers en attractief aanbod aan kunst en cultuur. StrandLAB zorgt voor reuring het hele jaar door, met activiteiten die betekenisvol zijn en bijdragen aan vraagstukken die leven in de maatschappij of direct bijdragen aan de omgeving. Samen met de activiteiten in andere stadsdelen versterkt StrandLAB zo de stad Almere als aantrekkelijke woon- en werkplaats in de jonge provincie Flevoland.

StrandLAB Almere:

 • Een bijzondere werkplek op het Almeerderstrand met een interessante en actieve community.
 • De organisatie die werkt aan de ontwikkeling van een uniek buitenlaboratorium voor kunst en cultuur.
 • Een kernteam van ca. 5 medewerkers en ca. 5 freelancers die intensief samenwerken.
 • Een innovatieve, culturele broedplaats waar makers en denkers werken aan oplossingen voor vraagstukken in de samenleving.
 • Een gebied dat volop in ontwikkeling is en de komende jaren als culturele bestemming op de kaart wordt gezet.

Jouw rol:

 • Als programmamedewerker ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van programma-activiteiten conform projectbudget. Je verzorgt de communicatie en marketing en stemt deze af met je collega-programmamedewerker. Je weet de weg in het vergunningentraject voor evenementen. Je denkt mee over het programma, weet doelstellingen te vertalen in activiteiten en schrijft mee aan fondsaanvragen.
 • Je maakt de artists in residence wegwijs in Atelier StrandLAB en brengt hen in contact met het lokale netwerk. Je coördineert de activiteiten van de programmamakers en houdt de planning bij in de activiteitenkalender. Je bent aanspreekpunt voor makers en initiatiefnemers. Je begeleidt en stuurt vrijwilligers en stagiair(e)s aan.
 • Je bent op locatie aanwezig voor de praktische ondersteuning van publieksbijeenkomsten. Je organiseert bijeenkomsten en overleggen, stemt af met de locatie en nodigt deelnemers uit.
 • Je houdt van tekstschrijven, het opmaken van de nieuwsbrief en het versturen van de mailing. Je houdt de website en de mailinglijsten bij. Je maakt persberichten en onderhoudt de perscontacten. Voor de publieksactiviteiten coördineer je de communicatie, stuur je de medewerker voor social media aan en stem je af met de fotograaf en videomaker. Je houdt het digitale beeldarchief bij.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het communicatieplan, het bewaken van de communicatiekalender. Je onderhoudt de contacten met communicatiemensen van partnerorganisaties en levert content aan. Samen met je collega stel je onze jaarlijkse enquête op.
 • Je houdt alle contacten nauwkeurig bij en onderhoudt een actieve relatie met de community. Je informeert belanghebbenden en omwonenden en beantwoordt vragen.

Over jou:

 • Je bent nieuwsgierig en daadkrachtig, je denkt in oplossingen.
 • Je kan goed samenwerken en zet het teambelang bovenaan.
 • Zelfstandig en op afstand werken is voor jou geen probleem.
 • Je bent proactief en steekt graag de handen uit de mouwen.
 • Je kan goed omgaan met de dynamiek van een pionierende culturele organisatie en je weet prioriteiten (bij) te stellen.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met productie en communicatie van kunst en cultuur.
 • Je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en Engels.
 • Je hebt kennis van social media en ervaring met ICT en het bijhouden van websites (Google Workspace, Slack, MS Office 365 en Mailchimp).
 • Kennis van grafische programma’s is een pre.
 • Je hebt een breed netwerk en woont in Almere of omstreken.

StrandLAB Almere bouwt aan een organisatie die de kracht van verschillende talenten, perspectieven en diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen en waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. StrandLAB onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie.

Herken je jezelf in deze omschrijving, dan kun je tot en met 7 januari 2021 je interesse kenbaar maken voor deze functie. Stuur een onderbouwde motivatie ondersteund met een kort cv naar tessa@strandlab-almere.nl o.v.v. Vacature programmamedewerker. De eerste gesprekken starten half januari 2021.

Mocht je meer informatie willen over StrandLAB Almere, bekijk dan onze website of neem contact op met Tessa Haan, via tessa@strandlab-almere.nl.