SLA_1080_2020-3-Atelier-team

StrandLAB zoekt een communicatie medewerker (m/v/x)

StrandLAB Almere is hét culturele buitenlaboratorium van Almere aan het IJmeer. Met het landschap van water en zand als decor en werkplaats, is het de plek voor try-outs en daarmee ontwikkelingslocatie voor opkomend talent en nieuwe kunstvormen. Het Almeerderstrand is sterk in ontwikkeling en staat over een aantal jaren landelijk bekend als een iconische, spannende en vernieuwende plek voor het maken én beleven van kunst en cultuur op locatie.

StrandLAB biedt opkomende en gevestigde kunstenaars, makers en wetenschappers een plek voor onderzoek en experiment. Zij biedt hen een publiek podium en netwerk door het organiseren van evenementen, workshops en activiteiten waarbij zij de resultaten van hun onderzoek actief met het publiek delen of autonoom tonen. StrandLAB werkt nauw samen met locatietheaters en festivalorganisaties als Oerol, Over ‘t IJ, Vis à vis, Bonte Hond, Suburbia en 2turvenhoog.

StrandLAB bestaat als project sinds 2017 en als stichting sinds 2019. Het team bestaat uit vier medewerkers: twee programmamakers, een medewerker bedrijfsvoering en een directeur bestuurder. StrandLAB werkt daarnaast op flexibele basis samen met verschillende zelfstandig professionals. Tijdens publieke bijeenkomsten wordt StrandLAB ondersteunt door vrijwilligers. De stichting wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht.

StrandLAB zoekt een communicatie medewerker
(m/v/x)

Ben jij:

  • nieuwsgierig en goed bekend met het culturele veld in Almere en de regio?
  • een zelfstandige aanpakker die graag samenwerkt met anderen?
  • flexibel in tijd en resultaatgericht?
  • ervaren met communicatie over kunst en cultuur, publieksbemiddeling en cultuurparticipatie?

Dan zoeken we jou!

Als communicatieprofessional help jij mee om StrandLAB op de lokale en landelijke agenda’s voor kunst & cultuur te zetten.
Je draagt zorg voor de presentatie op social media en de website. Voor het opstellen van een nieuwsbrief in Mailchimp of het updaten van de website in WordPress, draai jij je hand niet om. Je hebt een scherp oog voor design en bent in staat om in programma’s als Canva, Indesign, illustrator of Photoshop dat wat je ziet, digitaal vorm te geven.
Zonder planning heeft content voor jou geen waarde. Je bent een goede planner en organisator en werkt graag met tijdlijnen en deadlines. Je brengt je kennis over communicatie graag over en adviseert en ondersteunt de  programmamedewerkers bij de representatie van de activiteiten van StrandLAB. Het opstellen van persberichten en actief onderhouden van het netwerk is je tweede natuur. Je denkt graag mee over het vergroten van het publieke draagvlak en het betrekken van nieuwe doelgroepen bij de activiteiten van StrandLAB en hebt aandacht voor toegankelijkheid en diversiteit.

We bieden jou:

  • een aanstelling voor gemiddeld 8 uur per week ofwel 416 uur per jaar (uitbreiding op termijn optioneel..
  • een jaarcontract met de intentie tot verlenging.
  • een dynamische werkplek, betrokken collega’s, een uitdagend programma en ruimte om je te ontwikkelen.
  • een baan waarmee je impact hebt op de ontwikkeling van het Almeerderstrand en cultuur in Almere.
  • een salaris met goede arbeidsvoorwaarden en afhankelijk van ervaring ca.€ 2.787,- op basis van 38 uur.

Kom jij ons team versterken?  Stuur dan voor 1 januari 2023 een sollicitatie met een cv naar info@strandlab-almere.nl o.v.v. Vacature communicatie medewerker.

Voor  meer informatie over de vacature of over StrandLAB Almere, bekijk onze website www.strandlab-almere.nl of neem contact op met Cleo Thomas, cleo@strandlab-almere.nl.