Website formaat (5)

StrandLAB zoekt een programmamedewerker 

StrandLAB Almere is hét culturele buitenlaboratorium van Almere aan het IJmeer. Met het landschap van water en zand als decor en werkplaats, is het de plek voor try-outs en daarmee ontwikkelingslocatie voor opkomend talent en nieuwe kunstvormen. Het Almeerderstrand is sterk in ontwikkeling en staat over een aantal jaren landelijk bekend als een iconische, spannende en vernieuwende plek voor het maken én beleven van kunst en cultuur op locatie.

StrandLAB biedt opkomende en gevestigde kunstenaars, makers en wetenschappers een plek voor onderzoek en experiment. Zij biedt een publiek podium en netwerk door het organiseren van evenementen, workshops en activiteiten waarbij zij de resultaten van hun onderzoek actief met het publiek delen of autonoom tonen. StrandLAB werkt nauw samen met locatietheaters en festivalorganisaties als Oerol, Over ‘t IJ, Vis à vis, Bonte Hond, Suburbia en 2turvenhoog.

StrandLAB bestaat als project sinds 2017 en als stichting sinds 2019. Het team bestaat momenteel uit zes medewerkers. StrandLAB werkt daarnaast op flexibele basis samen met verschillende zelfstandig professionals. Tijdens publieke bijeenkomsten wordt StrandLAB ondersteund door vrijwilligers. De stichting wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht.

StrandLAB zoekt een programmamedewerker 

Ben jij:

  • ervaren in het maken van programma?
  • opgeleid en/of heb je ervaring in de kunst & cultuur sector?
  • creatief van geest en heb je een uitgebreid netwerk in de culturele sector?
  • maatschappelijk betrokken en geïnteresseerd in duurzaamheid, samenleving, co-creatie en/ of innovatie?
  • ervaren in het begeleiden van kunstenaars, makers en onderzoekers?

Dan zoeken we jou!
Als programmamedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van programma-activiteiten. Je denkt mee over hoe groepen uit de stad en de maatschappij betrokken kunnen worden bij StrandLAB. Je begeleidt makers in hun ontwikkeling en brengt hen in contact met de juiste spelers in het netwerk. Je begeleidt en stuurt freelancers en vrijwilligers aan. Je onderhoudt je netwerk ten behoeve van de ontwikkeling van het programma en de organisatie.

Over jou:
Je bent nieuwsgierig en daadkrachtig. Je kan goed samenwerken en zet het teambelang bovenaan. Zelfstandig en op afstand werken is voor jou geen probleem. Je floreert in de dynamiek van een pionierende culturele organisatie en je weet prioriteiten (bij) te stellen. Je hebt affiniteit en ervaring met de  productie van kunst &  cultuur en cultuurparticipatie. Je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en Engels. Het ontdekken en verder ontwikkelen van de culturele sector van Almere en Flevoland staat op je verlanglijstje.

We bieden jou:

  • een jaarcontract voor 24 uur per week, met mogelijkheid tot verlenging en uitbreiding in uren.
  • een dynamische werkplek, betrokken collega’s, een uitdagend programma.
  • een opdracht waarmee je impact hebt op de ontwikkeling van het Almeerderstrand en cultuur in Almere.
  • een marktconforme vergoeding.

Wil jij  ons team versterken?  Stuur dan een CV en motivatiebrief naar directie@strandlab-almere.nl. Deze vacature sluit zodra we een juiste match hebben gevonden.