Almere Poort

Almere bestaat uit verschillende stadsdelen. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen sfeer, identiteit en pioniersverhalen. Het groene Almere Buiten, het gastvrije Almere Haven, de landelijke omgeving van Almere Hout met het experimentele Oosterwold, het centraal gelegen Almere Stad en last but not least: het verrassende en jongste stadsdeel Almere Poort.

Het werkgebied van StrandLAB Almere ligt aan de kust van Almere Poort, op en rond het Almeerderstrand. Door de bijzondere ligging van Almere Poort, aan het water en bij bos, kun je er prachtig wonen. In de duinen, in een groot herenhuis aan de gracht of lekker compact in een tiny house. Het Homeruskwartier in Almere Poort is bovendien de grootste zelfbouwwijk van Nederland. Poort is volop in ontwikkeling met de komst van nieuwe woningen, werkplekken en voorzieningen.

Almere Poort biedt samen met het Almeerderstrand en de Marina Muiderzand een scala aan watersportmogelijkheden. Het stadsdeel ligt aan de A6, vlakbij Amsterdam en ’t Gooi en heeft een eigen NS-station: Almere Poort.

https://poort.almere.nl/

 

Almere 2.0

De gemeente Almere en de provincie Flevoland willen het gebied rondom het Almeerderstrand als cultureel en recreatiegebied op de kaart zetten. Dit is vastgelegd in Almere 2.0: een programma waarin afspraken zijn gemaakt over de toekomst van Almere. Cultuur en recreatie spelen hierin een belangrijke rol. StrandLAB Almere geeft invulling aan die ambitie.

StrandLAB ontwikkelt voor het Almeerderstrand een eigen identiteit die aantrekkelijk is voor omwonenden, kunstenaars, creatieven, ondernemers én bezoekers uit de wijde omgeving. Deze aantrekkingskracht is belangrijk omdat de komende jaren ongeveer 60.000 nieuwe woningen (t.o.v. 2010) in Almere verrijzen en de gemeente rekent op een forse groei van het aantal arbeidsplaatsen. Het is dus voor de stad, de provincie Flevoland, de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en het Rijk van groot belang dat Almere zich ontwikkelt tot een volwaardige stad met een aantrekkelijk aanbod aan kunst, cultuur en recreatie.

https://almere20.almere.nl/