Programma
Almeerderstrand

In juni worden er meerdere evenementen op én rond het Almeerderstrand georganiseerd. Vier de start van het zomerseizoen tijdens het Open Strand Feestje en treed binnen in onze TESTZONE!

Programma

Open Strand Feestje
20 mei | 12:00 – 18:00

Ontdek het Almeerderstrand. Geniet van muziek en entertainment onder het genot van een drankje en hapje en doe mee aan allerlei sportieve en creatieve workshops voor jong en oud.

Bezoek de ComedyCamper voorstellingen van muzikant en theatermaker Guido Spek, laat je in zomerse sferen brengen door de DJ van Strandfestial Zand of geniet van een voorproefje van SILO8 met een optreden van de GDFL Brassband.

Er zijn allerlei clinics om gratis nieuwe watersporten uit te proberen, voor jong en oud en voor de onervaren en ervaren watersportliefhebber. Er zijn verschillende zeilwedstrijden om te volgen en demonstraties van urban watersporten, georganiseerd door de Dutch Water Week.

Voor de kinderen zijn er leuke creatieve workshops van Stad & Natuur en Atelier Ailyne. Knutsel je eigen bootje en waterbaan of maak een strandkunstwerk.

En, wist je al dat er een object op het Almeerderstrand komt? ALMO. Samen met de ontwerpers, de Polderboys, kan je meedenken over hoe ALMO eruit komt te zien.

Dit alles vindt plaats in Duinbad, tegenover de Duinhal. De toegang is gratis. Aan de andere kant van het Almeerderstrand staat de deur open bij de Almeerse Reddingsbrigade, kan je mee op ontdekking met de nieuwe makers van StrandLAB of speel je een partijtje beachvolleybal bij Poortdok.

We vieren het begin van de zomer! Samen met de strandpartners van het Almeerderstrand: StrandLAB, Vis à Vis, Stad & Natuur, Sail Today, Flevomare, Sloeproeien Almere, Dutch Water Week, Bootcamp Almere, Almeerse Reddings Brigade, Strandfestival Zand, CamperConcerts, Poortdok, Zuyder, Dunes, RamenRamen en Mint.

Klik hier voor meer informatie.

TESTZONE
2 juni | van 12:00 – 18:00

Treed binnen in de TESTZONE! Een proefpodium voor nieuwe makers om te experimenteren met land en kunst op het Almeerderstrand. Op 2 juni nodigt StrandLAB je uit om samen de verbindingen en grenzen tussen land en kunst te verkennen in de TESTZONE. Ben jij klaar om op ontdekking te gaan en je te laten inspireren?

Dit jaar worden er diverse onderwerpen getest en onderzocht door de residenten die momenteel verbonden zijn aan StrandLAB. Zo worden er onder andere programma’s aangeboden over volwassen speelgedrag op het strand, worden er natuurlijke elementen van het strand zoals fonteinkruid onder de loep genomen, en kijken we naar het thuisgevoel van de Almeerders op deze plek aan het water. Geïnspireerd door de omgeving is er ook een theater performance.

Klik hier om het volledige programma te bekijken en jezelf aan te melden.