SLA_1080_2022-F-Sietse

zo 15 mei 11.00-12.30 en 15.00-16.30

Struinsessies met bioloog en kunstenaar Sietse

Struin mee met bioloog en beeldend kunstenaar Sietse van der Wal en ontdek het Almeerderstrand door een keer een ander pad te bewandelen. Verken het gebied op zoek naar wat er te vinden is dat door de natuur gemaakt is. De zon in je ogen, de geur van water, de wind door je haren.
Doel van deze struinsessie is om samen met Sietse te ontdekken wat er allemaal in het gebied leeft en wat er zich ontwikkelt. Bijzondere (kleine) dieren, planten en micro-organismen hebben vrij spel in dit gebied.

Aan het einde van deze dag zal Sietse samen met een aantal andere onderzoekers en makers in gesprek gaan over de ervaringen en ontdekkingen van de dag. Jörgen Raymann leidt dit gesprek.

Tip voor deze struinsessie: vergeet je vergrootglas niet!

Struin mee met Sietse

Zondag 15 mei van 11.00 tot 12.30 uur. Bestel hier je ticket.
Zondag 15 mei van 15.00 tot 16.30 uur. Bestel hier je ticket.
Verzamelen bij Atelier StrandLAB.
Deelname is gratis maar je moet wel reserveren.
Deze wandeling is geschikt voor alle leeftijden.

Over Sietse van der Wal

Sietse is werkzaam op scholengemeenschap de Meergronden in Almere, waar hij zowel biologie als beeldende kunst doceer. Aan de biologie ontleent hij een groot deel van zijn vormtaal. Hij gebruikt gebruikte objecten die hij in de natuur gevonden heeft als uitgangspunt voor zijn werk. Vaak in combinatie met onnatuurlijke materialen zoals piep- en purschuim. Zo lijken organische hertenschedels geconsumeerd te worden door almaar uitdijende chemische substanties. Toch wordt zijn werk niet luguber of doods. Het worden op zichzelf staande sculpturen die niet aan hun oorspronkelijke rauwheid indoen. 

StrandLAB Festival

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.