SLA_1080_2019_vissenkop

Terugblik op een zomer vol actie en onderzoek

De zomer gaat altijd te snel voorbij. Gelukkig hebben we een mooie StrandLAB-zomer gehad, met volop ruimte voor theater, wandelingen, experimenten en kunst.

Een kort terugblik op de zomeractiviteiten van 2019:

Speelwildernis

Kinderen hebben tijdens de buitenateliers van de Speelwildernis mee kunnen werken aan onder meer de voorstelling Goudhaantje. De makers hebben tijdens de ateliers kunnen testen hoe de kinderen de verhaallijnen oppakten. Maar ook hoe kinderen reageerden op de maskers die ze willen gebruiken in de voorstelling. ‘De buitenateliers zijn goed geweest om de balans te vinden tussen het toneelspel en de kinderen iets te laten maken, bijvoorbeeld een zandkasteel. Het gebeurt snel dat kinderen zo opgaan in het bouwen dat ze het spel vergeten. We hebben gemerkt dat het op- en afzetten van het masker goed kan helpen de kinderen weer terug te brengen naar het verhaal,’ aldus Bart Corduwener van de Speelwildernis. De komende periode werken de makers verder aan de voorstelling.

Strandwandelingen

In juli en augustus kon je met stadsgids Marie-Josée Röselaers mee wandelen door het gebied van StrandLAB Almere. Zij vertelde onderweg over de bijzondere architectuur in DUIN en de ontstaansgeschiedenis van het aangelegde duinlandschap.

Dinsdagmiddagen

Zes dinsdagmiddagen konden kinderen zich uitleven met experimenten en kunst. Stad & Natuur verzorgde waterexperts die met een watertransformator op het strand stonden. Hier kon iedereen meedoen met het onderzoek Almere meet Water.

De Kunstbus van Kleur in Cultuur was ook te vinden op het strand en daar kon je werken in het thema van een havenwerkplaats of andere kunstwerken maken.

CitySenses daagde de zintuigen van het publiek uit en testte daarmee de proefopstelling van het Labyrinth of the Senses [LotS]. 27 september wordt tijdens de Uitmarkt het definitieve labyrint geopend.

Voegt dit iets toe?

Tijdens zijn zoektocht naar identiteit heeft de jonge kunstenaar Teun Wolters op het Almeerderstrand zijn performance Voegt dit iets toe? uitgevoerd. Hij fietste in augustus heel Nederland door met zijn tribunetje achter zijn fiets. En deed alle twaalf de provincies aan.

En dan niet te vergeten …

De opening van de Strandwachters, een geslaagde buurtpicknick, de theatervoorstelling Almere mijn Trots en de tweede Surprise Night die ook deze zomer plaatsvonden op het strand.