Evakoopmans_Afb2

15 april, 13.00 - 16.00 uur

Tussen jou en mij

Tussen jou en mij

Hoe kunnen we wortelen op een plek en wat laten we achter? Het zijn vragen die centraal staan in het werk van relationeel ontwerper Eva Koopmans. In juli 2022 startte zij met een residentie bij StrandLAB om zich voor te bereiden op Oerol, waar ze haar werk zal tonen. Van 12 tot 16 april is ze weer even terug in Almere om aan de slag te gaan in het atelier, en om haar werk te laten zien aan het publiek via een try-out. 

Ervaar Tussen jou en mij; een theatrale ontmoeting tussen mens en plek. Als toeschouwer word je onderdeel van het verhaal over de plek. Geïnspireerd door zaadjes die door de lucht vliegen, drijven over de golven of meegenomen worden aan de poten van vogels. Vervolgens zoeken de zaadjes een plek met de juiste omstandigheden waar ze wortelen, voortplanten en uiteindelijk weer sterven. De theaterale ontmoeting tussen de toeschouwer en Eva is geïnspireerd door de reis die de zaadjes afleggen. Een werk waarin de mens aanvliegt en weer verdwijnt. Ga jij het avontuur aan?

Praktische informatie
Wanneer: zaterdag 15 april, doorlopend van 13:00 tot 16:00 uur.
Waar: StrandLAB, IJmeerdijk 1-B in Almere.
Hoe: Aanmelden is niet nodig. Je kunt haar werk gratis doorlopend meemaken tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Biografie Eva Koopmans
Eva Koopmans is werkzaam als relationeel kunstenaar, maker en vormgever. Met een achtergrond in de scenografie, houdt zij zich bezig met ruimtelijke ingrepen die mensen en plekken met elkaar in aanraking laten komen. Het faciliteren van ontmoetingen vormt een rode lijn in al haar werk. Of dat nou in het theater, op festivals of bij bedrijven is. Eva zet kunst in als middel om te participeren in veranderingsprocessen, maar ook om samen te oefenen op kleine schaal. Kunst kan op deze manier veel teweeg brengen: Dat wat wij aandacht geven, groeit.

Voor Oerol Festival 2023 ontwikkeld Eva dit jaar een nieuw werk: Tussen jou en mij. Een theatrale ervaring op locatie, waarbij de ruimte gebruikt wordt voor een ontmoeting tussen mens en plek. Voor het ontwikkelen van dit werk, doet Eva een residentie bij StrandLAB. Deze residentie vloeit voor uit een samenwerking tussen StrandLAB en Oerol Festival, waarbij kunstenaars inhoudelijke begeleiding, verbinding met experts en een plek om werk te ontwikkelen en te testen op publiek, aangeboden wordt. 

Wil je meer van het werk van Eva zien? Volg haar dan op Instagram @evakoopmans_