SLA_1080_Winterschool-3

Tweede culturele broedplaatstour Almere

Vrijdag 10 mei 2019

Graag nodigen we je uit voor de tweede culturele broedplaatstour van StrandLAB Almere op vrijdag 10 mei. In deze reeks tours laten we je de spannendste culturele en creatieve experimenten van Almere ontdekken.

Deze keer gaan we langs verschillende ateliers bij de broedplaatsen Ateliers de Steiger 206 en De Blauwe Reiger. Ook horen we meer over de broedplaatsscan die is gemaakt voor Almere. We gaan hierover in gesprek met de Almeerse wethouder Hilde van Garderen en de Amsterdamse wethouder Touria Meliani in het kader van broedplaatsen in de Metropoolregio Amsterdam. Ook verkennen we samen met Bureau Broedplaatsen hoe Almere en Amsterdam kunnen samenwerken op het gebied van broedplaatsen en gaan hierover met elkaar in discussie.

Programma

11.45 uur: Verzamelen bij Station Almere Poort
12.00 uur: Vertrek bus en welkom
12.20 uur: Ateliers de Steiger 206
13.20 uur: De Blauwe Reiger
14.40 uur: Vertrek bus naar Almeerderstrand
15.00 uur: StrandLAB Almere - Making of Strandwachters
15.20 uur: Theatergezelschap Vis à Vis - Programma over broedplaatsen in Almere en binnen de MRA
16.50 uur: Informele afsluiting met borrel
17.15 uur: Vertrek bus naar Almere Poort
17.30 uur: Einde

De tour is bedoeld voor broedplaatsprofessionals, creatieve denkers en doeners uit de regio en het hele land en voor beleidsmedewerkers van gemeente en provincie. Met de tour willen we inzicht krijgen in de lokale creatieve energieën en deze verbinden met het Almeerderstrand als buitenlaboratorium voor cultuur.