SLA_1080_2022-1-vacature

Vacature: vrijwilligers

StrandLAB Almere is een cultureel buitenlaboratorium op het Almeerderstrand aan het IJmeer. We ontwikkelen culturele programma’s in de buitenlucht, op het strand. Dit doen we samen met kunstenaars, creatieve makers, studenten, bewoners, onderzoekers en bestuurders. Met onze programma’s verwonderen en verrassen we bezoekers op het Almeerderstrand.

Vind jij gastvrijheid belangrijk, ben je een buitenmens en gaat jouw hart sneller kloppen van kunst, cultuur en natuur? Dit jaar zoeken wij hosts om bezoekers te verwelkomen en te ondersteunen met hand- en spandiensten tijdens StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei 2022.

Wat ga je doen?

Tijdens het festival ben je het gezicht van StrandLAB Almere. Je zorgt ervoor dat bezoekers zich thuis voelen en informatie krijgen over het programma.
Jouw taken zijn:

  • Bezoekers verwelkomen bij StrandLAB en zo nodig bezoekersstromen reguleren. Bij grote drukte bijvoorbeeld zorgen voor een nette wachtrij.
  • Informatie geven over eventuele activiteiten op het strand, zoals tijdstippen van rondleidingen en optredens.
  • Bezoekersaantallen turven.
  • Bij enkele willekeurige bezoekers een korte enquête afnemen.
  • Ondersteunen bij lichte hand- en spandiensten, zoals het klaarzetten van de informatiebalie, het ophangen van posters en/of het plaatsen van een StrandLAB-vlag.

Het is belangrijk dat:

  • Je het leuk vindt om met mensen te werken en ze wegwijs te maken.
  • Je affiniteit hebt met kunst, cultuur, natuur, Almere en/of het IJmeer.
  • Je een klantvriendelijke en enthousiaste houding hebt en secuur werkt.
  • Je met een smartphone overweg kunt om tickets te scannen.
  • Bhv- en/of EHBO-diploma is een pre.

Wat bieden wij?

Je werkt in een dynamische omgeving buiten op het strand, een toegankelijke plek voor spontane ontmoetingen en inspiratie tussen doeners, denkers, bezoekers, bewoners, kunstenaars, theatermakers, wetenschappers, ouderen, jongeren en families. Je reiskosten krijg je vergoed. Je ontvangt na afloop een aardige attentie. Voorstellingen en activiteiten die buiten je shift om plaatsvinden, mag je gratis bijwonen.

Hoe werkt het?

De inroostering van vrijwilligers gebeurt op basis van dagdelen. Op vrijdag, zaterdag en/of zondag van 10.00 tot 15.30 uur en van 15.30 tot 20.30 uur. Rond 12.30 uur krijg je een lunchpakket. Het is ook mogelijk om op volledige en/of op alle dagen mee te doen.

Eind april organiseren we voor onze vrijwilligers een (indien gewenst online) informatiemoment. We lichten het programma van het festival toe, je krijgt het het draaiboek en de briefing en je kunt informatie uitwisselen en vragen stellen.

Reageren

Spreekt het bovenstaande je aan en heb je tijd? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar .
Graag lezen we in het mailtje wie je bent, wanneer je zou kunnen helpen en of je in het bezit bent van een BHV of EHBO-diploma.

Lijkt het je leuk, maar kun je niet aanstaande 13,14 en/of 15 mei? Geef je dan toch op, want ook voor andere activiteiten werken we graag met vrijwilligers. Zo hebben we verschillende zomeractiviteiten, eind augustus de Veldwerk 3-daagse en op
30 september, 1 en 2 oktober het Verhalenfestival.