priscilla-du-preez-181395-unsplash 1000 px

Verhalen

Verhalen

We onderzoeken welke verhalen er bestaan over de plek: over de ontberingen van het nieuwe land maken, de dromen en beloften. En hoe delen en vertellen we deze het best buiten terwijl het gevoel van recreatie wordt versterkt?

Wat gaan we doen?

We onderzoeken welke verhalen er allemaal al zijn over de plek: over wat er eerst was, de ontberingen van het nieuwe land maken, de dromen en beloften, de eerste pioniers. En wat te denken van al dat zand? Waar komt dat vandaan en welke ontdekkingen zijn daarin gedaan? Hoe kun je deze verhalen nou het best delen en vertellen en wat is het effect daarvan op het gebied? Komt er een permanente route van uitzichtpunten en informatiepanelen en kan deze worden ervaren door de verschillende lagen van het landschap heen? Is die route ook toegankelijk voor buitenlandse gasten? Of worden deze verhalen verteld met moderne technologie terwijl je door het landschap wandelt of uitrust op dijk of duin?

Wat willen we bereiken?

We willen het profiel van het gebied versterken door de verhalen erover te vertellen en deze in te passen in het nieuwe landschap, door bijvoorbeeld sporen zichtbaar te maken daar waar eerst woeste zee was. We willen de Almeerders trots maken door hun verbinding met deze plek en hun kennis erover te vergroten. We dragen daarbij de erfenis van het “nieuw land maken” over en koppelen dit met archeologie, onderzoekers van Batavialand, 100 jaar Zuiderzeewet en het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Terug naar alle pilots