SLA_1080_2022-1-Sofie-Doeland

Vervlochten landschappen

Aankomende lente werkt theatermaker en scenograaf Sofie Doeland in Atelier StrandLAB. Ze werkt aan een installatie die het landschap van het Almeerderstrand en Terschelling onder de loep neemt. Het eindresultaat kun je in mei bewonderen tijdens StrandLAB Festival aan het IJmeer en in juni tijdens Oerol! Haar residentie is namelijk onderdeel van een samenwerking tussen StrandLAB en Oerol.

Over Sofie

Sofie Doeland (1986) studeerde in 2011 af aan de opleiding Scenografie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is ze freelance scenograaf en theatermaker en ontwikkelt ze eigen installatiewerk.

Interactie tussen landschappen

Tijdens haar residentie bij StrandLAB gaat zij verder met haar onderzoek naar de interactie tussen verschillende soorten landschappen. Al eerder onderzocht zij dit tijdens het Over het IJ Festival op het NDSM-terrein. In die theatrale installatie Tussen de stad – Eenzaam landschap maakte ze een (live) verbinding tussen een bekend stadsgezicht, de helling op de NDSM-werf, en een onbekend stadslandschap langs de Ring Amsterdam. Deze twee landschappen vervlocht Sofie toen met elkaar via een projectie op doek tijdens de live verbinding.

Kom kijken

Interesse in Sofies onderzoek naar de vervlochten landschappen van het Almeerderstrand en Terschelling? Kom dan 13, 14 of 15 mei kijken bij StrandLAB Festival aan het IJmeer!