SLA_1080_2021-4-Vera-Dragojevic

Vesna componeert ode aan het schemerlandschap

In november startte sociaal ontwerper Vesna Dragojevic met een residentie in Atelier StrandLAB. Hier werkt ze tot en met het voorjaar aan een compositie, geïnspireerd op de omgeving van het atelier. Tijdens verschillende momenten zal ze haar werk testen op het publiek. Hierover later meer.

Over Vesna Dragojevic

Vesna omschrijft zichzelf als een sociaal ontwerper van ervaringen. Ze organiseert al jaren festivals en exposities en zet school- en kunstprojecten op in Almere en daarbuiten. Ze zet kunst in om te bemiddelen tussen verschillende mensen én verschillende eeuwen: ze ziet kunst als een mooi portaal voor reizen door de tijd. Zo ontwikkelde ze voor Nachtvisie in het Beatrixpark een luisterwandeling. Ze componeerde een nocturne waarin ze klassieke muziekstukken uit diverse tijdstromingen samenbracht met omgevingsgeluiden.

Ode aan het schemerlandschap

Het maken van wandelcomposities is relatief nieuw voor haar. Tijdens haar residentie ontwikkelt ze zich hier verder in. Je kunt haar werk op verschillende momenten beleven. Het eerste moment is op vrijdag 12 november tijdens het programma Ode aan het schemerlandschap, in samenwerking met stadsgids Marie-Josée Röselaers. Voor deze wandeling laat ze zich in de sferen van Halloween inspireren door de thema’s leven en dood, ontmoeting en afscheid. Ze zal werken met tijdelijke en permanente geluiden, die afstammen van mens en natuur.

Kom je ook?

Meewandelen? Dat kan. De wandeling start bij Atelier StrandlAB om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 19.00. Bestel je tickets hier!

 

Dit programma is onderdeel van onze WaterWalks IJmeer-programmalijn en wordt gesteund door Cultuurfonds Almere.