fbpx
SLA_1080_2019_vlot-met-molen

Waterspecial op 1 oktober

Een middag in het teken van water, duurzaamheid en creativiteit. Met een diverse groep genodigden gaan we aan de slag met watervraagstukken.

Water is een van de kernwaarden van Kustzone Poort en biedt vele aanknopingspunten om het buitenlaboratorium StrandLAB Almere vorm, inhoud en betekenis te geven. Water brengt steeds meer uitdagingen met zich mee. Wat kan je doen bij extreme regen of juist bij droogte? Is er straks nog wel genoeg water om ons voedsel te produceren? En wat kunnen we doen aan al dat afval in het water? Deze middag onderzoeken we samen met beleidsmedewerkers van gemeente Almere, provincie Flevoland en externe partners van Almere 2.0, kunstenaars, culturele ondernemers en waterdeskundigen hoe kunst, cultuur en onderzoek kunnen bijdragen aan de wateruitdagingen in Almere en de regio.

Thema’s

Om dieper in de watervraagstukken te duiken dompelen we ons onder in drie thema’s: water & bewustwording, water & voedsel en water & circulariteit. De waterexperts zijn Peppie Wiersma van Ludwig collectief, Nikki Spil van Zeeboerderij IJmond en Lukas Taks en Ronald van Rixkoort van Eat Art Collective.

Het programma is in opdracht van StrandLAB Almere samengesteld door programmamaker Quirine Winkler in samenwerking met Stad & Natuur Almere.

Pier van verlangen

Architect Dingeman Deijs en geluidskunstenaar Jolle Roelofs presenteren de uitkomst van de test van de Pier van Verlangen, waar ze de afgelopen weken aan hebben gewerkt.

Programma

13.00 uur  Ontvangst bij strandrestaurant Poortdok
13.15 uur  Pier van Verlangen
14.00 uur  Watervraagstukken
15.30 uur  Borrel
16.30 uur  Einde

De Waterspecial vindt plaats op dinsdag 1 oktober van 13.00 uur tot 16.30 uur bij strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1, Almeerderstrand.

De Waterspecial bijwonen gaat op persoonlijke uitnodiging. Denk je nu toch ik hoor daar zeker thuis en heb je geen uitnodiging ontvangen, stuur dan een mailtje naar tessa@strandlab-almere.nl.

StrandLAB op Instagram