SLA_1080_waterspecial

Waterspecial op 1 oktober

Een middag in het teken van water, duurzaamheid en creativiteit. Met een diverse groep genodigden gingen we aan de slag met watervraagstukken.

Water is een van de kernwaarden van Kustzone Poort en biedt vele aanknopingspunten om het buitenlaboratorium StrandLAB Almere vorm, inhoud en betekenis te geven. Water brengt steeds meer uitdagingen met zich mee. Wat kan je doen bij extreme regen of juist bij droogte? Is er straks nog wel genoeg water om ons voedsel te produceren? En wat kunnen we doen aan al dat afval in het water? Deze middag onderzoeken we samen met beleidsmedewerkers van gemeente Almere, provincie Flevoland en externe partners van Almere 2.0, kunstenaars, culturele ondernemers en waterdeskundigen hoe kunst, cultuur en onderzoek kunnen bijdragen aan de wateruitdagingen in Almere en de regio.

Thema’s

Om dieper in de watervraagstukken te duiken dompelen we ons onder in drie thema’s: water & bewustwording, water & voedsel en water & circulariteit. De waterexperts waren Peppie Wiersma van Ludwig collectief, Nikki Spil van Zeeboerderij IJmond en Lukas Taks en Ronald van Rixkoort van Eat Art Collective.

Het programma is in opdracht van StrandLAB Almere samengesteld door programmamaker Quirine Winkler in samenwerking met Stad & Natuur Almere.

Pier van verlangen

Architect Dingeman Deijs en geluidskunstenaar Jolle Roelofs presenteerden de uitkomst van de test van de Pier van Verlangen, waar ze de afgelopen weken aan hebben gewerkt.

De Waterspecial vond plaats op dinsdag 1 oktober van 13.00 uur tot 16.30 uur bij strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1, Almeerderstrand.

Binnenkort volgt nog een uitgebreider verslag.