Website formaat (4)

Zoek jij een inspirerende residentieplek in 2024? 

Zoek jij een inspirerende residentieplek in 2024?
Ben je een creatieve maker of onderzoeker en werk je graag aan locatiespecifieke projecten in de buitenlucht? Raak je gefascineerd door een omgeving in verandering, nieuwe landschappen of ben je gefascineerd door de verhouding tussen natuur, water en de gebouwde omgeving en zoek je een plek waar je kunt maken én testen? StrandLAB heeft vanaf 2024 weer plek voor residenties!

Hoe werkt het?
Via het residentieprogramma bieden we ruimte aan lokale, nationale en internationale makers, kunstenaars en onderzoekers. Vanuit StrandLAB ga je als resident – op vooraf afgesproken perioden in het kalenderjaar 2024 – vanuit je onderzoeksvraag een relatie aan met de sociale en/of fysieke omgeving van het Almere Strand. Het resultaat van je onderzoek deel je op verschillende manieren met het publiek. 

Via deze samenwerking krijg je als resident gelegenheid in verschillende omgevingen je onderzoeksvraag te onderzoeken, te experimenteren en je werk langdurig te testen. Bij StrandLAB krijg je als resident de tijd jezelf te ontwikkelen op inhoud, presentatie en interactie met de omgeving. StrandLAB heeft een goed ontwikkeld netwerk binnen Flevoland en daarbuiten. Bovendien werkt StrandLAB nauw samen met onder meer locatiefestival Oerol en Over het IJ. 

Voor wie is het?
Het maakt niet uit vanuit welke discipline je werkt. We vinden het belangrijk dat je locatiegericht werkt, geïnteresseerd bent in de omgeving (landschap en/of samenleving) van het Almeerderstrand en open staat voor nieuwe verbindingen. Ook is het de bedoeling dat je zowel een deel van je onderzoek als de resultaten van je residentieperiode presenteert aan het publiek. 

Wij bieden een inspirerende plek, inhoudelijke begeleiding, een podium, nieuwe contacten en een basishonorarium en uitvoerbudget.

Over StrandLAB Almere
StrandLAB Almere is een buitenlaboratorium voor cultuur gevestigd op het Almeerderstrand. Het is een plek voor talent en experiment. Samen met buurtbewoners, kunstenaars, culturele en maatschappelijke partners, wetenschappers en andere makers werkt Strandlab aan multidisciplinaire en locatiespecifieke programma’s, over onder meer lokaal erfgoed, natuur en maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we via residenties, educatieve projecten en co-creatieve publieksprogramma’s. 

Ben je enthousiast? Meld je dan aan vóór 10 september 2023. Stuur een email naar info@strandlab-almere.nl waarin je kort omschrijft wie je bent, wat je onderzoek of kennisveld omvat/is en wat je bij StrandLAB zou willen ontwikkelen (max. 2 A4). Als er voldoende aanknopingspunten zijn voor een ontmoeting, nodigen we je graag uit voor een nadere kennismaking op het Almeerderstrand op dinsdagavond 19 september (tussen 17:30 – 21:30). Reserveer deze datum vast in je agenda!

SAVE THE DATES:

  • Meld je vóór 10 september 2023! 
  • Reserveer dinsdagavond 19 september 2023!

Mail voor vragen of aanvullende informatie naar programma@strandlab-almere.nl.