Zonnige opening Atelier StrandLAB

Vrijdagmiddag 18 september waren zo’n tachtig genodigden getuige van de officiële opening van Atelier StrandLAB, de vaste stek van het buitenlaboratorium voor cultuur.

Voordat het zover was had StrandLAB nog een verrassing in petto. Artist in residence Lieke Benders nam de genodigden mee in haar onderzoek naar stilte. Op strandbedjes luisterden zij met een koptelefoon naar een voorproefje van de theatrale wandeling STIL.het strand.

Na een welkomstwoord van directeur Meta van Drunen openden gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Hilde van Garderen de deuren van het atelier onder de stoere klanken van de scheepstoeter van geluidskunstenaar Jolle Roelofs.

Het atelier markeert als fysieke plek een nieuwe fase in de ontwikkeling van de culturele broedplaats. Sinds afgelopen juni is het atelier al door verschillende makers getest als onderzoeksplek en podium voor proefopstellingen en try-outs. De komende jaren bouwen we verder aan het buitenlaboratorium voor cultuur aan de kustzone in Almere Poort. We versterken zo het culturele aanbod in de stad en creëren hier een testplek midden op het strand. Makers krijgen hier de ruimte en talent kan er zich ontwikkelen. Atelier StrandLAB is een onderzoeksplek waar makers en kunstenaars de omgeving bevragen, maar die ook ruimte biedt om te reflecteren op vraagstukken voor de toekomst die ons allemaal aangaan.

2 reacties

  1. […] Lees meer op strandlab-almere.nl […]  2. Zonnige opening Atelier StrandLAB op 17 mei 2021 om 16:17

    […] Lees meer op strandlab-almere.nl […]